Július elsején kirándulni indultunk
Nagy volt az érdeklődés annak ellenére, hogy eleinte sokan fenntartásokkal kezelték a nyári kirándulás hírét. Hőségben nem lehet kirándulni, mondták többen is. Pont aznapra viszont jelentős lehűlésre ébredtünk, kora reggel még az eső is zuhogott. Reménykeltő volt azonban, hogy mikor reggel 9-kor találkoztunk, már csak borongós és hűvös volt az idő. Annak ellenére, hogy a túra szervezője, egy időjós békába bújtatott kolléganőnk rendíthetetlenül hirdette a jó időt, mi azért pakoltunk esőkabátot, sőt többen esőnadrágot is. Ezeket azonban végig cipelhettük. Így jár az, aki nem elég bizakodó. A túra során ugyanis többet már nem esett, sőt hamarosan kisütött a nap.
Több mint ötvenen meneteltünk kisebb csoportokban. Mindenki olyan jó tempót vett fel, hogy a 17 kilométeres távot a tervezett időkereten belül tettük meg és a csoportok egymás után, kicsit fáradtan, de nagyon jó kedvűen érkeztek meg Pilisszentlászlóra a Kisrigó étterembe. Ott az első szava mindenkinek a sör volt, az ebédet pedig kérni sem kellett, hamarosan hozták a levest és a kirándulók szinte kötelező menüjét, a rántott húst.
Jól éreztük magunkat, mert az Ördögmalomhoz vezető Spartacus túraútvonal változatos volt: a második felén egyre több volt a vizes elemekkel tarkított útakadály, amelyeken lehetőleg toccsanás nélkül illett átkelni. Jó volt munkafeladatok terhe nélkül együtt lenni és együtt nevetni.

Gammás túra