A BME Irányítástechnikai és Informatikai tanszékével (IIT) már évek óta együttműködésben állunk. Évről évre számos BSc és MSc képzésben résztvevő hallgató jön gyakorlatra a Gammába, és közülük sokan Gammás profilba vágó témából írják mentor programunk keretében a szakdolgozatukat. Ezen túlmenően az elmúlt évben hardver eszközökkel is támogattuk a tanszéket.
 
A tanszékkel fenntartott szoros együttműködésből adódóan támadt fel bennünk az ötlet és vált fokozatosan konkrét elképzeléssé, hogy a Gamma Digital munkatársainak az ipari gyakorlatban szerzett tapasztalatai és a kapcsolódó kompetenciák is beépülhessenek a képzésbe egy gyakorlatorientált, szabadon választható tantárgy anyagának részeként.
reményeink szerint a végzést követően, elhelyezkedésükben is segítséget nyújtanak.
 
A tárgy keretében, – melyet várhatóan 30-40 hallgató számára lehet majd meghirdetni – az egyetemisták a valós ipari körülményekbe ágyazott problémákról és hozzá kapcsoló megoldásokról hallhatnak. Ily módon bepillantást kapnak az iparban dolgozó fejlesztő mérnökök mindennapi tevékenységébe, megismerik az ilyen jellegű munka lüktetését, és ezek az információk reményeink szerint a végzést követően, elhelyezkedésükben is segítséget nyújtanak.
 
A tantárgy anyaga a robotika, az ipari informatika és az automatizálás legkorszerűbb technológiáit az Ipar 4.0 fogalmaihoz kötődően tárgyalja, és ennek megfelelően a legfrissebb, kapcsolódó innovatív megoldásokat és azok alkalmazástechnikáját mutatja be.
A tárgy részletes tematikájának kidolgozása az IIT-vel együttműködve jelenleg is zajlik. Az anyagot az IIT terjeszti a BME illetékes kari (Villamosmérnöki és Informatikai Kar) bizottságai elé, és ha minden jól alakul, az új tantárgy a 2017/2018-as tanév tavaszi félévében már választható lesz.
 
Izgatottan várjuk az eredményt, hiszen a jövő mérnök-generációjának oktatásába, a megszerzett és felhalmozott gyakorlatias tapasztalatok továbbadásával munkatársainknak bekapcsolódni nagyon nagy öröm és egyben újszerű és megtisztelő feladat is.
 
robot, emberi kez