Gyógyszeripar

 

A gyógyszeripar kiemelkedően korszerű és innovatív technológiát alkalmaz, melynek speciális tablet-packing-machine_smallminőségbiztosítási követelményeinek (21 CFR PART11, FDA, GAMP 5.) megfelelően, a termelési, logisztikai, valamint raktározási folyamatokban magas fokú automatizálási, informatikai és információbiztonsági háttérrel kell rendelkeznie. Több mint egy évtizedes gyógyszeripari részvállalásunk eredményeként jelentős iparág-specifikus tapasztalattal rendelkezünk, és ennek birtokában felkészültnek tartjuk magunkat a gyógyszeripari követelmények kifogástalan teljesítésére.
 
A gyógyszeripari termelési folyamatok egyedi berendezéseinek (tablettázó, bemérő, granuláló, drazsírozó, injekció üzemi liofilizáló, oldatkészítő stb) üzemeltetése ma már elképzelhetetlen PLC vezérlés nélkül, melyek programozását és korszerűsítését számos helyszínen munkatársaink végezték. A még mechanikailag tökéletesen üzemelő, termelő gépek elavult vezérléstechnikájának felújítására is van lehetőség. A korszerűsítés során riportozó SCADA rendszerekkel lehet kiegészíteni, valamint a termelési folyamat informatikai rendszerébe történő integrálására is van megoldás.
 
A gyógyszeripar speciális logisztikai rendszereire, – úgy mint a magasraktári felrakógépek és szállító pályák vezérlése, az operátori vizualizációs felületek kialakítása, illetve ezen rendszerelemek egységes rendszerbe történő integrációjára, – eddigi tapasztalatainkra támaszkodva egy folyamatsémát dolgoztunk ki.

 
cleaning-and-drying-machine A magasraktárak, termelő terek hőmérsékletének, páratartalmának folyamatos mérését, az adatátvitelt, annak dokumentálását, a riasztások kezelését ZigBee alapú, vezeték nélküli hálózattal kommunikáló Sentinel rendszerünk végzi. A komplex termeléstámogató rendszerünket központi adatgyűjtő rendszer – HISTORIAN és Eszközkihasználtság Monitorozó Rendszer – OEE kiépítése teszi teljessé.
 
A következő évtizedek várható legnagyobb informatikai fejlesztései közé tartozik az EBR (Electronic Bath Recording) bevezetése, amely egyben a minőségbiztosítási követelményeknek megfelelő riportozási kötelezettségek újraértelmezését és újrakonfigurálását is jelenti.
 

 

Mindezeket igény szerint kiegészíthetjük 24/7/365 működési idejű távfelügyelettel is, biztonságot nyújtva ezáltal a gyógyszeripari termelésben dolgozóknak folyamataik ellenőrzésében.