IV. Automotive focikupa– bejutottunk a legjobb 32 közé

 
Április 13-án, szombaton a Gammás válogatottnak az évszakhoz képest szokatlanul hűvös időben kellett helyt állnia a XVI. kerületi Ikarus BSE sporttelepen megrendezett IV. Automotive Focikupán, az autógyárak és autóipari beszállítók legrangosabb sportrangadóján. Idén rekordszámú jelentkező – több mint 60 vállalat – nyújtotta be nevezését a kupára. A járműipar színe-javát felvonultató amatőr focitorna csoportmérkőzéseit tíz pályán, egyesével hat-hat csapattal rendezték meg.
 
halon_keresztul
 
Az aznapra betörő szeles, borongós idő a focistáknak sem jött kapóra, különösen próbára tette azonban a kisszámú szurkolóközönség táborát, akik kitartóan összesen 5 meccset szurkoltak végig.
Csapatunk két győzelem és két vereség egyenleggel a csoportjából továbbjutott a legjobb 32 közé, és csak az egyenes kiesési szakaszban kellett búcsút venni a játéktól, mivel vereséget szenvedtünk az Opeltől.
 
focistak
 
Annak fényében, hogy vereséget csak a 3 kiemelkedően nagy autóipari konszern helyi állomásozású nemzeti csapatától, azaz az Opeltől, a Mercitől és a Boschtól gyűjtöttünk be, viszont az AVL Hungaryval, és a mezőkövesdi Leax Hungaryval szemben nyertesként kerültünk ki, az eredménnyel igencsak elégedettek lehetünk. Csoportunkban ráadásul olyan csapat is akadt, amely rögtön megfutamodott, ahogy meglátta a patinásan csengő Gamma Digital nevet, ill. ahogy felmérték – az erős mezőny láttán – az esélyeket. 🙂
 
bemelegites
 
A csapat tagjai: Branauer Ágoston, Bura Dániel, Hanusi Krisztián, Haraszti Róbert, Horváth Norbert, Kocsis Kornél, Nagy Lóránt, Németh Bence, Szenti Péter, Völgyi Levente
A góllővők időrendi sorrendben: Bura Dani, Branauer Ágoston és Völgyi Levente
A kapunkat Szenti Péter védte.
 
helyzet_a_zoldnek
 
Végül, a nap végén a kupát az Audi Hungária vehette át, a második pedig az előző évhez hasonlóan a Jabil Circuit lett. A legjobbak aznap 10 meccset játszottak!
Érdekes volt az az eredmény, miszerint a gólkirályi címet holtversenyben 10-10 találattal, két olyan játékos érdemelte ki, akiknek a csapata a legjobb nyolc közé sem jutott be.
 
szoros_emberfogas
 
Gammás futball elemzőink szerint, a hétvégi egészen jó előremenetelünk főleg annak köszönhető, hogy már nagyjából egy éve, közel azonos felállásban játszanak a fiúk a Bogdánfy úton, ahol beneveztek az ún. „Villanyfényes bajnokságra”, és ahol az eddigi meccsek során volt is alkalma a csapatnak összekovácsolódni. Fontos megemlíteni, hogy ezen az említett bajnokságon 7 győzelemmel és egy vereséggel jelenleg tabellavezetők vagyunk!
 
labda_Daninal_szerkesztett