Intralogisztika

 
Minden intralogisztikai rendszer más

 
Egy jól működő beltéri logisztikai rendszerben az anyag áramlása a legkisebb terméktől a legnagyobb rakományig aprólékosan meg van szervezve és óramű pontossággal van irányítva. Nincs két egyforma logisztikai rendszer, ezért nincs is olyan dobozos szoftver, amelyet a polcról leemelve, általánosan minden problémára alkalmazni lehetne.

 

Intralogisztikai beruházásaink

 
Intralogisztikai rendszerek kivitelezése során az egyedi igényeket szem előtt tartva mindig testreszabott megoldásokat nyújtunk. Fővállalkozóként az utóbbi években számos nagy volumenű beruházást hajtottunk végre; a gyógyszeriparban automata gyártáskiszolgáló magasraktári rendszert valósítottunk meg, melynek az alap- és késztermékek szállításának teljes folyamatát átívelő vezérlés és felügyelet a feladata. Szintén a közelmúltban egy olyan komplex anyagáram követési rendszert építettünk ki egy hazai hőerőműben, mely a teljes termeléskövető és vezérlő rendszer kialakítását magában foglalja. A gabonaiparból érkező megbízásnak eleget téve gabonasilók automatizálását végeztük, biztonsági funkciók alkalmazásával együtt.

 

Retrofit felújítások

 
Retrofit felújításokat elsősorban a gyógyszeriparban végeztünk, melyeknek célja, a már létező magasraktári és szállítópálya gépészeti struktúrájának megtartása mellett, a vezérléstechnika felújítása, új szállítópályák integrálása illetve a meglévők módosítása.
 

Magasraktárak korszerűsítése

 
Vállaljuk magasraktárak kapacitásnövelését, olyan nagyobb szállítási teljesítményt megcélzó intézkedés bevezetésével, mint a kézi működtetésű targoncák automata kommissiózó gépekre történő lecserélése. Ez utóbbi intézkedés által a raklapok kiválasztási és pozícionálási hibalehetősége jelentősen csökken, ily módon nagyobb pontosság érhető el, sőt a szállítási és termelési hibák is kiküszöbölhetővé válnak. A korszerűsítés keretében szállítópályákkal és/vagy vezető nélküli targoncákkal (AGV) egészítjük ki a raktári rendszert. Ennek köszönhetően kezelői beavatkozás nélkül juttathatók a raklapok a következő felhasználási helyre.
 
intralogisztika1
 

A megrendelő igényeihez adaptált feladatmegoldás

 
Minden feladat egyedi, ezért tudásunk legjavát adva minden projektre a precizitás és a produktivitás szem előtt tartása mellett dolgozzuk ki megoldási javaslatainkat. A kivitelezés során minden esetben igazodunk a megrendelő termelési beosztásához, azáltal, hogy alkalmazkodunk az üzemleállásokhoz.

 

Intralogisztikai rendszereink grafikus ábrázolása

 
Tervezés során egy olyan számítógépes logisztikai szimulációt készítünk, melynek segítségével elrendezési és ciklusidő oldalról is ellenőrizni tudjuk a koncepciót. Ily módon egy 3 dimenziós realisztikus ábrán látható a teljes rendszer annak minden eszközével, építményével és munkagépével együtt. Az ábra alapján a hibás pontok is könnyen feltérképezhetők.

 

Vállaljuk a robotizált gyártás, termelés és logisztikai feladatok intralogisztikai rendszerbe történő integrálását a teljes automatizáltság elérése céljából. Kérjük olvassa el a robot programozásról szóló idevágó ismertetést is ugyanebben a menüben.