Intralogisztika

 
Minden intralogisztikai rendszer más

 
Egy jól működő beltéri logisztikai rendszerben az anyag áramlása a legkisebb terméktől a legnagyobb rakományig aprólékosan meg van szervezve és óramű pontossággal van irányítva. Nincs két egyforma logisztikai rendszer, ezért nincs is olyan dobozos szoftver, amelyet a polcról leemelve, általánosan minden problémára alkalmazni lehetne.

 

Intralogisztikai beruházásaink

 
Intralogisztikai rendszerek kivitelezése során az egyedi igényeket szem előtt tartva mindig high-rack-shelving-systemtestreszabott megoldásokat nyújtunk. Fővállalkozóként az utóbbi években számos nagy volumenű beruházást hajtottunk végre; a gyógyszeriparban automata gyártáskiszolgáló magasraktári rendszert valósítottunk meg, melynek az alap- és késztermékek szállításának teljes folyamatát átívelő vezérlés és felügyelet a feladata. Szintén a közelmúltban egy olyan komplex anyagáram követési rendszert építettünk ki egy hazai hőerőműben, mely a teljes termeléskövető és vezérlő rendszer kialakítását magában foglalja. A gabonaiparból érkező megbízásnak eleget téve gabonasilók automatizálását végeztük, biztonsági funkciók alkalmazásával együtt.

 

Retrofit felújítások

 
Retrofit felújításokat elsősorban a gyógyszeriparban végeztünk, melyeknek célja, a már létező magasraktári és szállítópálya gépészeti struktúrájának megtartása mellett, a vezérléstechnika felújítása, új szállítópályák integrálása illetve a meglévők módosítása.
 
featured_5

Magasraktárak korszerűsítése

 
Vállaljuk magasraktárak kapacitásnövelését, olyan nagyobb szállítási teljesítményt megcélzó intézkedés bevezetésével, mint a kézi működtetésű targoncák automata kommissiózó gépekre történő lecserélése. Ez utóbbi intézkedés által a raklapok kiválasztási és pozícionálási hibalehetősége jelentősen csökken, ily módon nagyobb pontosság érhető el, sőt a szállítási és termelési hibák is kiküszöbölhetővé válnak. A korszerűsítés keretében szállítópályákkal és/vagy vezető nélküli targoncákkal (AGV) egészítjük ki a raktári rendszert. Ennek köszönhetően kezelői beavatkozás nélkül juttathatók a raklapok a következő felhasználási helyre.

 

A megrendelő igényeihez adaptált feladatmegoldás

 
Minden feladat egyedi, ezért tudásunk legjavát adva minden projektre a precizitás és a produktivitás szem előtt tartása mellett dolgozzuk ki megoldási javaslatainkat. A kivitelezés során minden esetben igazodunk a megrendelő termelési beosztásához, azáltal, hogy alkalmazkodunk az üzemleállásokhoz.

 

Intralogisztikai rendszereink grafikus ábrázolása

 
Tervezés során egy olyan számítógépes logisztikai szimulációt készítünk, melynek segítségével elrendezési és ciklusidő oldalról is ellenőrizni tudjuk a koncepciót. Ily módon egy 3 dimenziós realisztikus ábrán látható a teljes rendszer annak minden eszközével, építményével és munkagépével együtt. Az ábra alapján a hibás pontok is könnyen feltérképezhetők.

 

Vállaljuk a robotizált gyártás, termelés és logisztikai feladatok intralogisztikai rendszerbe történő integrálását a teljes automatizáltság elérése céljából. Kérjük olvassa el a robot programozásról szóló idevágó ismertetést is ugyanebben a menüben.