Május végén elköltöztünk

 

Május végén elköltöztünk. Na, nem túl messze, még épületet sem váltottunk, házszámot azonban igen. Petzvál József u. 52-ből 56 lett a levelezőcímünk.
Bár, mivel a postai levelezés egyre inkább leáldozóban lévő kapcsolattartási forma, költözésünk a partnerek szemszögéből nem fog nagyobb feltűnést kelteni. Annál inkább belső Gammás berkekben! Nagyon sokat készültünk rá, és még annál is jobban vártuk!
 

tervek
 

Az, hogy előbb-utóbb el kell hagynunk az egyre szűkebbnek bizonyuló teret, már sok-sok éve foglalkoztat minket, hiszen a projektek száma egyre nő, és ezeket elvégezni csak növekvő számú munkatárssal lehet. Az évek múlásával mind szűkösebbé vált a rendelkezésünkre álló irodai tér. Sok-sok mérlegelés, tervezés, és tervmódosítást követően, végül a jelenlegi irodaház kedvező ajánlatát elfogadva, egy másik, nagyobb irodaszárnyba költöztünk. Ez olyan szempontból is örömteli helyzet, hogy nem kényszerültünk szakítani a Gammás hagyományokkal, hiszen továbbra is azon a területen maradhatunk, ahol korábban a nagy múltú Gamma Művek állt. Konkrétan arra a helyre kerültünk, ahol a Gammának egy fémmegmunkáló üzeme működött.

 

Gamma Muvek
 
Az új irodák kialakításánál és berendezésénél arra törekedtünk, hogy egy funkcionálisan egyszerű és világos térben, fiatalos és letisztult, valamint viszonylag egységes berendezéssel, harmonikus és komfortos teret teremtsünk a kollégáknak. Ezen túlmenően azt is szem előtt tartottuk, hogy az új irodában mindenkinek legyen saját asztala. Ezzel a „Hot desk” asztalfoglalások hangulatos, de azért megerőltető időszaka lezárult, mindenki elhelyezkedhet és kedvére elrendezheti saját asztalát és berendezheti annak környékét.
 
honlapra-asztal

 
Az irodák egy részében a régi bútorokat megtartottuk, és azokhoz vásároltunk még további elemeket kiegészítésképpen, ugyanakkor létrehoztunk egy teljesen új teret is, egy open-office irodát, ahol az utóbbi időszak business világát meghatározó betonszürke szín dominál. Mivel ez a betonszín mostanában elsöprő trend, nem is volt olyan egyszerű, a megfelelő bútorcsaládot kiválasztani, azt amely színében, minőségében, funkciójában és árában is a legjobban megfelel. A bútorok június végén fognak megérkezni.
 

beton
 
Tervezünk még egy új, kicsit szokatlan elemet, mégpedig azt, hogy az új irodákban lefestünk egy-egy falfelületet speciális fekete festékkel, amire krétával is lehet majd írni, így a szobákban mód nyílik majd illusztrációval kísért megbeszéléseket tartani, jegyzeteket készíteni, vagy pl. to-do-listát összeállítani. Reméljük, hogy ezáltal is elősegítjük a csoportokon belüli kommunikációt, hiszen nem kell majd a csoportoknak tárgyalót foglalni, most már van elég tér, és akár spontán is összegyűlhetnek a tábla körül egy-egy kérdés megvitatására.
 

tablafal

 
A terek kialakításához egy lakberendező véleményét is kikértük. Végül a sok-sok tanakodás és szakmai tanácsnak meg is lett az eredménye, sokszínű tér jött létre, ahol van open-office iroda, néhány egy- ill. kétszemélyes szoba, valamint egypár többszemélyes, nagyobb iroda is. Bízunk benne, hogy ahogy most a csoportok elfoglalták helyeiket, fokozatosan mindenki megtalálja a kedvére való teret, helyet, vagy zugot, ahol hatékonyan és kényelmesen tud dolgozni.
 
honllapra asztaloknal
 

Ahogy kis idő már eltelt, és visszatekintünk a költözésre, a projekt kapcsán leginkább a Calvados szín jut eszünkbe. Miután ugyanis megegyeztünk abban, hogy a korábbi irodákban meglévő, Calvados névre keresztelt ajtók színe jó lesz az új ajtóknak is, rendeltünk még további 50 darabot belőlük. Az 50 darab valóban megérkezett, de teljesen más színben, pedig azoknak is Calvados volt a fantázianevük. Minden bizonnyal, ahogy a Calvadosnak is több árnyalata van, ajtóból sem más a helyzet, jelen esetben főleg azért, mert az új ajtókat más gyártó gyártotta le.
Végül annyi ideig mustrálgattuk az új színt, hogy megszoktuk és megszerettük. Úgyhogy, amint mindenki elfoglalta az új, végleges helyét, konyakot bontunk. Lehet, hogy talán Calvadost?
 

szoke mate