Robot programozás

 

Az ipari automatizálás egyik jelentős területe a robotok alkalmazása, mivel az emberi munkaerővel ellentétben, a robotok kiválóan alkalmasak repetitív feladatok elvégzésére, munkadarabok precíz megmunkálásra, nagy terhek mozgatására vagy éppen veszélyes környezetben történő munkavégzésre.
 
A robotokat, melyek önálló egységként is képesek munkát végezni, biztonsági szempontok miatt
cellába integráltan szoktuk alkalmazni.
robots-in-a-car-factory
A cella alapvetően a robotból, a biztonsági burkolatból (amely a robot feladatától függően, például lézerhegesztés esetén, lehet tömör anyagú, vagy egyszerű rácsos kialakítású kerítés), a cella vezérlő PLC-ből és a feladathoz szükséges egyéb eszközökből áll (például megfogók, hegesztő- és ragasztó berendezések). Cégünk a robotok programozása mellett, a teljes cellakialakításban és a cella vezérlését ellátó PLC programozásában is jártas.
 
A teljes robotcellák tervezésén és gyártásán kívül, a meglévő cellák új robotokkal történő bővítését, illetve a robotprogramok módosítását is vállaljuk. Ezek célja lehet a termelékenység növelése vagy a ciklusidő csökkentése, ugyanakkor a meglévő cella funkcióinak bővítésére
vagy éppen a hibák kiszűrésére is mód van.
 
A  következő robot programozással kapcsolatos tevékenységeket vállaljunk:

    • robot programozást
    • robotcella tervezést és kivitelezést
    • robotcella bővítést, módosítást
    • cella vezérlést ellátó PLC programozást