2018. év díjazottai

 
2019. január 25-én megrendezett Gamma esten az alábbi végzős mérnökhallgatók részesültek kitüntetésben, diplomamunkájuk kiemelkedő szakmai színvonala, ill. annak igényes tartalmi kidolgozása alapján:
 

  • Kőszegi Balázs
  •  
   az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék hallgatójának angol nyelven a „Bőrdaganatok felismerése mély neurális hálók segítségével” címmel megírt MSc szintű dolgozata napjaink egyik igen komoly egészségügyi problémájára keres előremutató megoldást. A szakdolgozat, annak alapos kidolgozottsága, valamint tudományos megközelítése és előremutató technológiai megoldásával tűnt ki a számos kiválóan megírt dolgozat közül.
    
   Koszegi Balazs
    

  • Formanek András
  •  
   a Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken végzett hallgatója. A szintén angol nyelven íródott BSc szintű, „Hatékony konvolúciós neurális hálózat tervezése képi információ feldolgozására” című munkája, az átlagos MSc készségeket is meghaladó témát igen sikeresen dolgozta fel. Konvolúciós neurális hálók L0 típusú regularizációjával foglalkozik, egy új matematikai modellt mutat be, illetve implementál, melyet egyúttal ki is értékel. Ez a kimondottan színvonalas munka, egyúttal olvasmányos stílusával is felkeltette a figyelmet.
    
   Formanek
    

  • Dulácska Mátyás Zsolt
  •  
   az Irányítástechnika és Informatika Tanszék hallgatójának A BSc szintű, „Gyártófüggetlen, kooperatív, elosztott döntéshozáson alapuló AGV rendszerek tervezése és tesztelése” című szakdolgozata a Gamma Digital kutatás-fejlesztési irányvonalának keretében, a vezető nélküli targoncák témakörében készült. A szakdolgozat egy jól átgondolt, színvonalas munka, melynek elkészítéséhez a jelölt két cég AGV rendszerét is áttanulmányozta, valamint a témába vágó aktuális tudományos eredményekkel is megismerkedett. Egy olyan térképkészítő funkciót is létrehozott, mely további fejlesztésekhez is jó alapot tud nyújtani.
    

    

    
   A díjakat Dr. Józsa János a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora nyújtotta át, Dr. Szilassy László, a Gamma Digital ügyvezetőjének, és Nagy László, fejlesztési igazgató, a díj programfelelősének jelenlétében.